Turizm Çalıştayına Katıldık

Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen Turizm Çalıştayı'nda, şehrin turizm potansiyeli ve sıkıntıları ele alındı.İlçemizi, Gelibolu Vakfı, Gelibolu Belediyesi, Gelibolu Meslek Yüksek Okulu ve Gelibolu Turizm bürosu temsil etti.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla ÇOMÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen çalıştayda "Çanakkale Turizminin Durum Tespiti, Sürdürülebilirliği ve Geliştirme Olanakları" hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Sabahki açılışın ardından katılımcılar, coğrafi bölgelere göre altı gruba bölünerek turizmin sıkıntılarını tartıştı, çözüm önerilerini sundu. Adalar, Gelibolu Yarımadası, şehir merkezi, Assos, Kazdağları ve Lapseki-Biga-Çan'dan toplanan grupta oluşturulan "Bölge Turizminin Sorunları ve Çözüm Önerileri, Güçlü ve Zayıf Yanları, Fırsatlarve Tehditler" başlıklı raporlar, öğleden sonraki toplantıda okundu. Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in açılış konuşmalarından sonra grup sunumları ve raporlar okunarak ilin turizmi tartışıldı, problemler ve çözüm önerileri sunuldu.

Gelibolu Vakfı adına Çalıştaya katılan Mütevelli Heyet Üyemiz Yusuf ACAR "Bu tür toplantılar Gelibolu'nun ağırlığını hissettirmemiz açısından son derece önemli. Gelibolu Yarımadasına ilişkin rapora itirazlarımızın girmesini ve önerilerimizin eklenmesini sağladık.  Eceabat'ın özel sektör temsilcilerinin bile katıldığı böyle toplantılarda GELİBOLU ismini tartışılmaz hale getirmek için daha geniş katılımlar sağlamalıyız" dedi.

Home Çalışmalarımız Turizm Çalıştayına Katıldık