Hakkımızda

Gelibolu’nun gelenekten gelen güçlü mirasını geleceğe aktarma amacıyla yola çıkan Gelibolu Vakfı aşağıda isimleri yazılı kurucular tarafından 14 Aralık 2012 tarihide kurulmuştur.

Vakıf, resmi senedi gereği kurucular ve görev süreleri ile sınırlı olmak kaydıyla Gelibolu’da görev yapan üst düzey iki yöneticiden oluşan Mütevelli Heyet tarafından yönetilmektedir. Gelibolu Kaymakamı Sayın Namık Kemal Nazlı Mütevelli Heyet üyeliğini kabul ederken, Gelibolu Belediye Başkanı Sayın Mustafa Özacar vakfın kuruluşundan ve üyelik davetinden memnuniyeti ifade ederken iş yoğunluğundan dolayı kabul edemeyeceğini bildirmiştir.

Gelibolu'nun geleneksel mirasını koruyan, kentin kurum, kuruluş ve bireyleri arasında işbirliği ve dayanışmayı artırmayı amaçlayan Gelibolu Vakfı, öncelikli olarak Gelibolu’da bulunan vakıf eserlerini koruyup kollamayı ve toplum yararına daha etkin kullanımı için çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.